Något som flög in via TV:n kan nuförtiden få mig ur balans

Ibland mår jag sådär bra, sådär bra så jag måste må lite dåligt, ha lite ångest och jaga bort människor ur mitt liv. Det är precis det jag har gjort de senaste tre veckorna i mitt liv. Jagat bort människor, som jag förlorat vänskapen med. Att jag, fast jag kollar ut ser meterhög snö och två meter höga snövallar så känns det som vår, att värmen faktiskt är här, på något konstigt sätt. När jag sitter här, i min soffa och mår lite såär dåligt så kan jag ändå känna den där vårdoften här inne. Jag kan känna värmen av en aprilmorgon när man väntar på tåget till Göteborg, när man väntar, och väntar och tillslut ser man tåget rulla in på stationen. När man går av i Göteborg och känner den varma förmiddagsluften och solen mot den klarblå himlen. När man bara går ut, bara för att just... gå ut. Sätta sig ett tag, utanför, blunda och vända huvudet så att solstrålarna träffar ansiktet, lyssna på musik och dricka isté.

Kanske är jag rätt patetisk, kanske inte. Det känns som jag går och väntar, väntar på något som aldrig tycks komma, som verkar så avlägset så jag hellre vill gå och lägga mig och sova tills det blir vår, varmt och allt det där. Jag vill gå i ide. Idag ska jag skriva brev till Lisa, som jag fortfarande inte gjort. Jag har helt enkelt inte hittat orden, idag kanske jag gör det, förhoppningsvis. Man vet aldrig med mig, vad jag får för mig, vad jag hellre väntar med och skjuter upp bara lite, lite till någon annan dag.
Nu ska jag äta frukost, göra iordning den ultimata vårlistan på spotify, med allt som jag lyssnar på när det är sådär fint ute.
Kanske ska jag gräva upp en liten bild från våren 2009, den var ju så fin.



Yee, blondie och snedlugg snart igen, och så hoppas jag att våren infinner sig här också, någon gång.

En ynklig rad av fotspår

Det snöar otroligt, överdrivet, alldeles för mycket just nu. ca 140cm snö i en enda stor driva en meter ifrån dörren och så sitter jag här, lyssnar på Kent och ska snart koka den fjärde koppen med te. Imorgon är det en månad kvar tills jag står framför scenen och ser Kent live, det kommer bli fint. Har fått underbara brev från både Henne och Henne, det har gjort min vecka lite extra fin.
Jag vill ha sommar, jag vill kunna ligga ute i solen på en filt med en cdspelare och massor utav underbara skivor. Igår köpte jag massor utav fina saker, viktiga saker. BD-dvd, Winnerbäck - Daugava, en samlingsskiva med Ted Gärdestad och Kentboxen. Massor utav ridsaker och kläder, och världens finaste halsduk.
Kanske längtar jag för mycket till våren, kanske saknar jag för många personer. Idag skulle jag jobbat, jag kommer inte ens utanför dörren. Ibland finns det värre saker att klaga på, just nu är det snö. Jag hatar den verkligen.


Färgglad, frusen och tusen koppar te, sista helgen på sportlovet kommer nog bli fin.

Men natten är ljus i ett land utan ljud



Kollade precis på melodifestivalen, egentligen inte så förvånande att Andreas Johnson gick vidare, dock är han sjukt bra så, men det är en helt annan sak. Att covern på Sverige var sådär fin på något sätt kan man inte ungå, för det var den. Verkligen.
Ska ladda digitalkameran inatt, för imorgon ska jag till stallet och tänkte passa på att försöka filma lite. Natten till idag var lite extra fin, jag smsade med Krille och han fick mig att le som vanligt, jag tror inte du vet hur mycket du betyder, och jag vet att du läser detta, någon gång.
Åh, allt är bara fint nu, och jag har inget att skriva. Ni får en fin gammal bild istället.


I 9.an någon gång på våren, jag hade precis klippt mig jättekort och hade köpt scullcandyhörlurar. Längtar mer än någonsin till värme, vår och långa ljusa sommarkvällar.

Mitt rum

Jag har lovat Lisa och några fler att visa hur hela mitt rum ser ut. Fotade det idag när det ändå var så soligt och ljust ute. Mobbas inte för att jag inte har några tapeter, men vi håller faktiskt på och bygger, så jag ska tapetsera i vår/sommar.






Spela en låt för mig, få mig att skaka av lycka, skaka av köld när vinden drar in över de öppna haven









Sitter och lyssnar på Salem Al Fakir, hittade en fin gammal spotifylista som jag lyssnat till hela fina eftermiddagen med sol och fina tankar. Imorgon blir det skolan, sen första dagen på Sportlovet. Ska färga om mitt hår också, det ser hemskt ut.
Fick fint brev utav lisa också, med gott te som jag redan druckit upp, heh. Kvällen spenderas med gitarren i min ensamhet. Finare kan det inte bli.

Jag hörde sånger i mitt huvud men dem kom aldrig ut

Torsdag, egentligen orkade jag inte åka till skolan. Egentligen ville jag vara hemma, men för en gång skull tog jag tag i det och gick ändå. Gjorde prov och ska snart kolla på Hamlet på min svenskalektion. Sitter och lyssnar på Melissa Horn och kollar på bilder som jag la över på mina usb'n igår.
Råkade precis göra sönder en datorstol här också, så hela ryggstödet åkte av så jag får sitta framåtlutad nu, heh.
Känns som en rätt fin dag ändå. Har hunnit kolla igenom alla sidor jag är medlem på och sådär. Solen lyser ute, ska kanske träffa lite kompisar efter skolan, om jag orkar. Just nu vill jag inte, jag vill hem.
Jag vill göra något av mitt liv, och det känns som jag slösar bort all kreativitet genom att tvinga mig själv att gå till skolan varje dag. Det är hemskt. Det är nog som mamma sa "när du tar studenten kommer du omsluta dig i ett skal, du kommer veta vilka dina riktiga vänner är, dem som också är poeter, du kommer också att hitta dig själv bland det du skriver och kommer att komma långt med det. Skolan är ett hinder för dig, men när du har klarat av det så är det en erfarenhet"
Det är nog så. Jag köpte en kalender igår, det var nog det som jag behövde mest. Redan nu är den full med massor utav saker som jag ska göra. Kanske är det bra, kanske inte.
Nu måste jag verkligen skynda mig till den "viktiga" lektionen då vi ska kolla på Hamlet.

Puss på alla fina människor.

Det känns som jag gett allt jag kan ge, ändå har jag inte hittat vad jag letat efter

"ta det viktigaste ordet skriv ner det och lägg det i en burk så kan du ta upp det senare allting är föränderligt så även ordens mening."



Ibland kan även tråkiga och värdelösa dagar vara fina.
Läste ett underbart sms från fina Johanna, åkte till skolan och hade mina tre viktigaste lektioner, bestämde mig för att strunta i den sista, mest för att jag inte orkade. Nej, min kropp orkar inte. Åkte till stallet, kunde släppa allt igen. Få krama om den där underbara hästen och trickträna honom. Det går framåt, han har börjat att lära sig stanna och halv snurr och sen puss. (för dem som är intresserade, heh).
Köpte en hästtidning, lite kakor och sådär på vägen hem, ska snart lägga mig i sängen och läsa, dricka lite te och äta kakor. Imorgon är det onsdag, fotografisk bild och kom precis på att jag ska ha engelska-grammatikprov imorgon och ska läst ett häfte om Hamlet till Svenskan imorgon + plugga till provet på torsdag och.. Det där får vänta lite, nu ska jag gå och koka te. Skriva lappar och lägga i en burk och sen läsa lite.

(älskar min kamera ibland, att den kan få sådär fina bilder utan blixt utomhus i mörkret, kolla hans ögon..)

En såndär lista igen

Svara med delar utav låttexter

Hur känner du dig just nu: Målad, tung och febervarm
Har du många vänner: En nattfjäril är min besättning
Vad vill du ha mest utav allt just nu: Lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll
Vad gör dig ledsen: Mina skrik o min värld
Vad är du i mest behov av just nu: Gitarren som skriker i öronen
En sak som gör dig glad: Mitt namn i tidningsbokstäver
Något du vill säga till dina bästa vänner: Akta dig för människor, för människor gör en illa om dom kan
Finaste färgen är: Svarta linjer, det är allt jag ser
Det finaste som finns: Kärlek, ren som snö.
Vad vill du göra just nu: Sova tills vintern är borta
Om du fick ge ett råd så skulle det vara: Klättra dit ingen kan nå
Förklara hur du och någon utav dina vänner är: Andra Långgatan-flickorna med hjärtat av på mitten




Wow oh wow oh wow oh wow oh

Kanske är det bara en sekund
av förnekelse
ren som snö, föll du ur mina händer
likt vatten försvann du lika fort igen
nu sitter jag här ensam
på en vitmålad pinnstol
i skuggans ateljé

Sitter i skolan. Åker hem en timme tidigare. Orkar inte riktigt. Blev godkänd på Kemiprovet med 1,5 poäng. Men jag klarade det i alla fall. Äcklig skolmat som vanligt, och så är det soligt. Jag har lånat ut nästan alla mina pengar.
Usch..
Vill lyssna på Broder Daniel, ligga i min säng och försvinna från verkligheten ett tag. Bara försvinna, eller skriva lite brev. Jag vill hem, lite panikslagen, lite ångest.
Jag ska posta två fina brev idag till Henne och Henne, två fina flickor.
Nu vill jag gråta, omsluta mig i mitt skal.

Tillsammans, flyger vi söderut

Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva. Hela dagen har bara varit så otroligt perfekt. Träffat massor utav underbara människor, varit i kyrkan och gått flera timmar i stan med min lillebror. Ätit apelsin, fotat massor och lyssnat på fin musik. Träffade fina Johanna, å jösses vilken underbar människa. Hennes kram fick mig att gråta, åh du ska veta att du är underbar.
Kvällen ska spenderas med lite gitarrspelande och brevskrivande. Åh är på alla humör just nu, verkligen både glad och ledsen, rastlös men ändå inte och åh. På något sätt fint ändå.
Åh vad jag bara pratar struntsaker. Känns som jag har fått igång fotograferandet också, imorgon blir det stallet och sedan hem och ta det lungt.

Puss på dagen.

Snowboard och skidor













Då det händer något i lilla Skövde så är jag såklart på plats och fotograferar. Dock sämst kvalité på bilderna, men fick i alla fall testa nya inställningar på kameran.

Sol, snö och minusgrader gör ont i näsan.















Den sista bilden här ovanför får vara oredigerad mest för att visa hur fint väder det faktiskt var när jag var påväg till bussen klockan 14.30 idag. Min skugga ser helt konstig ut, hihi.
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite, lyssna på radio och sen somna till tankar på vad jag ska göra imorgon.
Jag ger er nattmänniskor en bildbomb och alla fina morgonmänniskor lite morgonbilder, och alla ni emellan också såklart.
Snö, snö, snö.

Fotolektion i skolan



Tidsfördriv.

En fin och solig dag.

Sitter och har håltimme just nu. Läst igenom alla 178 olästa blogginlägg och mår otroligt bra. Gjorde kemiprov för en stund sedan och kunde verkligen ingenting. Men på något konstigt sätt oroar jag mig inte för det. Har vårkänslor fast jag sitter hr och kollar ut och ser att det är 70 cm snö utanför och två meter långa istappar ifrån taket.
Kanske drömmer jag mig bort i en värld där det är vår nu, då alla vårblommor börjat blomma och man kan vakna och se att solen lyser utanför när man åker till skolan.
Känns som jag blivit sämst på att kommentera alla fina människors bloggar, men jag lovar att bli bättre på det, åtminstonde i helgen. Som jag förövrigt ska tillbringa hemma med stallet.se, apelsin, te och saft, kanske en och annan kaka också, för det är ju så fruktansvärt gott.
Är helt stel på vänstra sidan utav nacken och ryggen, och vi får hoppas på att det blir bättre.
Nu ska jag gå och kila bort till matsalen, eller kafeterian och köpa något att äta medans jag läser en fin bok i biblioteket som vanligt.
Ska ha foto B i eftermiddag, ska försöka slänga in en fin vinterbild härifrån skolan då.

Puss på dagen.

Ord som bara finns

Känner mig mer poetisk än vanligt, idag. Om jag ser på vädret tycks den bli lika fin som tankarna i mitt huvud.
Jag känner mig lätt, flygande, tyngdlös.
Sitter inloggad på poeter.se, har inget annat för mig, som skulle vara bättre.
Kanske att andas.
Men det gör jag ju ändå.
Några timmar kvar, några ynka, långa timmar kvar.
Sen kan jag släppa allt, och gå i dvala för ett tag.

Depressiva episoder och maniska perioder






Omsluter mig i mitt skal. Vill bara blunda för världen, spola fram tiden, men först tillbaka. Göra om allt jag gjort fel. Göra rätt.
Vill inte något, försöker att undvika allt som världen ger mig. Åker dit jag vet att jag får vara ifred. Till hästarna. Stå i hagen, hålla om den kraftiga hästhalsen och borra in näsan i den långa vinterpälsen och känna hästlukten, släppa alla tankar. Vara lycklig för ett litet tag. Jag vet att dem förstår, hästarna. Dem ger mig det sällskap som jag behöver, pratar inte, kräver inte att jag ska svara.
Borde göra så mycket. Men skjuter allt framåt, klarar inte av att ta tag i det nu, snart, snart intalar jag mig själv. Vet att jag borde göra det på en gång.
Lite mer än 1½ månad kvar tills jag ser Kent live med Krille, det kommer bli fint att träffa honom igen, han är saknad som tusan.. Bara att få träffa honom är nästan bättre än att få se Kent, oh.
Helg efter några timmar i skolan imorgon. Jag kan stå ut.
Borde ta vara på tiden.

Snöstorm




Insnöad, då dagen består mest av kaffe, te och radion. Photoshop, fotografering och lite fix och trix.
Broderdanielberoende.

Kanske förstår ingen vad jag egentligen menar med det jag skriver. Läser mellan rader och tror, försöker att förstå.

Ser med stängda ögon mot världen
blundar fast jag borde se vad som händer
så världen faller ner mot mina fötter
försöker att stötta upp, hålla världen uppe
snart rasar den över mig
sen ligger jag där, under världen
orörlig, men stolt
över att jag i alla fall försökte.

Sådär på kvällskvisten

Det finns dagar då vi båda andas samma luft och känner samma sak, men det kommer aldrig en dag då vi tänker likadant.



Känner mig uppochner. Vänd åt helt fel håll, kräver för mycket kraft att vända mig tillbaka. Kanske är det mitt eget val att vara såhär. Omsluter mig i mitt skal, väntar på tiden som aldrig kommer att spela med mig, aldrig.
Väntar på något jag inte kan sätta ordet på vad det är, änsålänge bara en svag suddig kontur i mitt huvud, som sakta men säkert växer fram.
Jag är inte som er. Jag kan inte bli älskad, jag kan inte älska.
Finns för mycket i världen, i min närhet som jag måste se, vänta ut och in på. Vrida åt alla håll, få ner allt, som ord, meningar och låta alla tankar sippra ut hur huvudet likt syra som fräter sönder allt i närheten.
Jag har aldrig sakt att jag är bra på något, och jag kommer aldrig att göra det. etiketter stoppar min tankebana att snurra som den ska. Aldrig, aldrig vill jag ta åt mig beröm. Aldrig så mycket så att det påverkar mig.
Jag säger inte att jag inte blir glad. För det blir jag. Säger bara att man aldrig kan vara bra på något som kommer ifrån själen. Allt som kommer inifrån kallas naturbegåvning. Alla kan, bara man letar i sitt inre, finner alla tavlor, alla texter och alla bilder som visar vem du egentligen är.


Nu sitter jag här i sängen, med radion på brusigt i bakgrunden, salladsskålen bredvid mig och en kopp vintersaga som börjar kallna. Känner mig nog lugnare nu än på länge. Kanske släppte något, kanske inte. Imorgon har jag fotografisk bild B i tre timmar på eftermiddagen och jag ska prata med min lärare. Jag behöver, jag har idéer jag måste vara kreativ, min själ dör.

Alla fina människor som stöttar mig igenom dagarna är så enormt underbara, ni förtjänar det bästa allihopa.
Puss på er.

Hur finner man ord



Jag saknar Göteborg. Saknar ord och saknar någon slags närhet. Fyller tomrummet med mer texter, med mer bilder av något jag saknar. Bygger upp en skyddsmur.
- Aldrig ska någon få komma in och se hur skör jag är.
Säger jag varje kväll innan jag stänger ögonen och försöker sova. Ett ynkligt försök, pågår i timmar. Där ligger jag, blundar och låtar de nattliga timmarna glida förbi, oberörda utav min hjärnas förvirring.
Kanske är det bara tiden som hindrar mig från att leva.

RSS 2.0